Werkplaatsinrichting nieuwbouw van Mossel Waalwijk

 

Het nieuwe pand van de Van Mossel Automotive Group in Waalwijk oogt van buiten niet alleen imposant, maar biedt met de om het pand aangelegde landschapstuin ook de mogelijkheid om in de middagpauze de benen te strekken in de buitenlucht, zonder het terrein te hoeven verlaten.

Brekupa Technics heeft de werkplaatsinstallaties verzorgt voor al de werkplaatsen in het pand.

Werkplaatsen? Ja, hier zijn meerdere werkplaatsen ondergebracht. Een werkplaats Remarketing ten behoeve van leaseauto’s, een werkplaats VMAP voor het klaarmaken van nieuwe auto’s, een grote schadewerkplaats voorzien van 4 spuitcabines, 5 roll-over wasstraten en twee ruimtes met in het totaal meer dan veertig poetsplekken.

 

Voor de persluchtvoorziening zijn 2 frequentiegeregelde schroefcompressoren geïnstalleerd. Een nog grotere had ook gekund, maar met 2 compressoren is de bedrijfszekerheid verhoogt en is er nooit een probleem met het uitvoeren van onderhoud aan de machines. Door deze compressoren frequentiegeregeld uit te voeren wordt een aanzienlijke energiebesparing gerealiseerd. Afhankelijk van het persluchtverbruik (de afname in de verschillende werkplaatsen) wordt de opbrengst geleverd.  Dit kan dus enorm variëren. Een normale compressor levert gewoon de opbrengst die de compressor kan leveren, en heeft dan ook het daarbij behorende maximale vermogen nodig. Deze compressoren zullen zelden op maximaal vermogen draaien.

De compressorruimte is door ons uitgevoerd met een systeem om de warme lucht af te voeren. Ook deze ventilator (die op het dak van het gebouw staat) gaat niet klakkeloos aan/ uit. In de compressorruimte is een thermostaat geïnstalleerd, afhankelijk van de temperatuur in de ruimte gaat de ventilator harder of zachter draaien.

Een lage temperatuur in de compressorruimte is zowel voor de compressoren zelf van belang als wel voor de kwaliteit van de te leveren perslucht.  

In de verschillende werkplaatsen heeft Brekupa ook werkplaatsmeubilair en werkbanken geleverd. Niet zomaar een stalen frame met een werkblad, maar uitgevoerd met kastruimte en aan de onderzijde zelfs afgewerkt met een plint. Om de afgewerkte oliepomp uit het zicht te plaatsen is deze in een speciale, hoge, kast gemonteerd. Deze kast heeft geen onderdorpel, maar een gezette traanplaten vloer zodat eventuele morsolie eenvoudig opgeruimd kan worden.

Totaal heeft Brekupa in het geheel van de werkplaatsen ruim 2 kilometer aan leidingwerk geïnstalleerd.